Sosyal Medya

Dünya

Amerikalı gençler Trump’ı 'ırkçı' olarak görüyor

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile ilgili yapılan anketlerde, Amerikalı gençlerin üçte ikisinin Trump'ı ırkçı olarak gördüğü ortaya çıktı.



ABD’de 18-30 yaÅŸları arasındaki her 3 kiÅŸiden 2’si Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel baÅŸkan adayı Donald Trump’ı ırkçı olarak görüyor.

GenForward ÅŸirketi tarafından yaÅŸ aralığı 18-30 olan bin 965 kiÅŸi üzerinde yapılan ankete göre, genç nüfusun sadece yüzde 19’u Trump hakkında olumlu görüşlere sahip. Genç nüfusun 4’te 3’ü ise New Yorklu milyarderin anlayışsız olduÄŸu görüşünde.

Anket çalışmasına göre genç Afro-Amerikalı nüfusun sadece yüzde 6’sı, Hispanik’lerin yüzde 10’nu, Asya kökenli Amerikalıların yüzde 12’si ve beyaz gençlerin yüzde 27’si Trump’a olumlu bakıyor.

Demokrat Parti’nin muhtemel adayı Hillary Clinton’ın da, Trump kadar olmasa da genç nüfus arasında çok popüler olmadığı ortaya çıktı.

Chicago Ãœniversitesi’ndeki ‘Siyah Genç Projesi’ tarafından GenForward ile AP ajansı tarafından ortaklaÅŸa düzenlenen ankette katılan genç nüfusun yüzde 39’unun Hillary Clinton’u desteklediÄŸini ifade edildi. Yüzde 54’ü ise Clinton’u desteklemediÄŸini belirtti.

Çalışma sonucunda öğrencilerin Trump hakkındaki olumsuz görüşlere de yer verildi. Öğrenciler, Trump’un ırkçı olduÄŸunu ve baÅŸkanlık için yeterli kaliteye sahip olmadığını ifade etti. Amerikalı milyarder, seçim kampanyasının ilk gününden beri, baÅŸta Müslümanlar olmak üzere birçok azınlık grubu aleyhinde yaptığı konuÅŸmalarla gündeme gelmiÅŸti.

Ankette hata payı yüzde 3,8 olarak gösterildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.